Claudio Monteverdi - Gabriel Fauré - Felix Mendelssohn - Jacobus Clemens non Papa - Astor Piazzolla - traditionele volksmuziek - André Caplet - Maurice Duruflé - Pablo Casals - Edith Piaf - Michel Fugain - Francis Lai - Paolo Tosti - Dulce Pontes

 

De passie van Mrs Johnson

 

In ons nieuwste concert reizen we dwars door Europa en voeren in vier sets gepassioneerde muziek uit.

De per set verschillende muzieksoorten zijn klassieke muziek, volksliederen, moderne klassieke muziek en chansons.

 

ln elke set staat passie centraal.

 

In de eerste, klassieke set, kunt u de religieuze passie voor God en Maria horen in bijvoorbeeld de Messe Basse van Fauré.

 

In de tweede set zingen we volksliederen, waarin de passie voor het land, het lief of de drank, maar ook het verdriet en het verlangen naar wat verloren is gegaan, te horen is. U hoort onder andere liederen uit de Balkan en een oud Roma-lied.

 

De derde set bevat onder meer Nigra sum, een prachtig werk van Pablo Casals, en het serene Tota pulchra es van Maurice Duruflé. Twee werken waarin gepassioneerde teksten uit het Hooglied gebruikt zijn. Volgens de letterlijke interpretatie van het boek Hooglied beschrijven deze teksten de liefde tussen bruidegom en bruid. Pure liefdesliederen dus, niet gespeend van een zekere erotiek.

 

ln de chansons van de vierde set zijn de veel persoonlijker, eigentijdse liefde en het verlangen de kern, zoals bijvoorbeeld in de speciaal voor Mrs Johnson bewerkte chansons Hymne à l’amour van Edith Piaf en Une belle histoire van Michel Fugain.

 

Passie is in de ogen van Mrs Johnson een zeer breed begrip. In deze passietijd zingen we óók over de passie voor het land, voor het kind, voor de vriendschap, voor het voorjaar, voor de dans, voor de kracht van vrouwen en nog veel meer.

 

We hebben gezocht naar muziek die ons uitdaagt om interpretatie, stijl en manier van zingen aan te passen aan de compositie en de specifieke sfeer van ieder stuk.

 

Maar bovenal hebben we een programma samengesteld waarin we onze passie voor zingen kunnen tonen.

 

10 Istom Legoh.mp3
MP3 Audio bestand 2.4 MB